24.04.2016 17:26

Van der Vaart mijmert over rentree in Oranje

Rafael van der Vaart grijpt naar zijn onderbeen in de oefenwedstrijd tegen Japan. (16-11-2013)
Rafael van der Vaart grijpt naar zijn onderbeen in de oefenwedstrijd tegen Japan. (16-11-2013)

Rafael van der Vaart hoopt nog altijd stiekem op een rentree bij het Nederlands elftal. De 109-voudig international, die eind 2013 zijn laatste interland speelde, weet wat er voor nodig is om weer in beeld te komen bij bondscoach Danny Blind.

"Zolang ik niet speel, raak ik niet in beeld. Maar als ik eenmaal regelmatig aan spelen toekom, sluit ik niets uit. Voor mezelf heb ik nog geen afscheid genomen van het Nederlands elftal", geeft de creatieve middenvelder aan in gesprek met het sportblad Helden. Dit seizoen speelde Van der Vaart slechts zeven wedstrijden in de Primera División.

De middenvelder nam met Oranje deel aan vijf eindtoernooien en bereikte de finale tijdens het WK in 2010. Tijdens die finale begon hij op de bank, maar kwam in de tweede helft toch nog binnen de lijnen. "Natuurlijk was ik even teleurgesteld, maar we hadden zo’n hecht team dat ik me meteen neerlegde bij die beslissing", vervolgt Van der Vaart.

"Tja, en toen die goal van Andrés Iniesta, ik kon net niet bij die bal... Op elke foto van die goal zie je mij, word ik er voortdurend aan herinnerd. Dus die finale vergeet ik ook niet snel meer. We hadden er echt alles aan gedaan. Dan leg ik me erbij neer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner