01.05.2016 12:09

Luis Enrique blij: "Verdedigden als beesten"

Na een zeer slechte reeks in Europa en Spanje is FC Barcelona weer bezig met het pakken van punten. De club won zaterdag voor de derde keer op rij en hield ook elke keer de nul. Trainer Luis Enrique looft zijn defensie dan ook.

"Ik heb echt vooruitgang gezien. We verdedigden weer als beesten en Real Betis heeft maar één kans gehad", stelt de eindverantwoordelijke van de Catalanen op de afsluitende persconferentie. FC Barcelona verspeelde in de Primera División vier keer op rij punten en werd uitgeschakeld in de Champions League. Tegen Deportivo La Coruña en Sporting Gijón werd de frustratie uit het lichaam geschoten, maar FC Barcelona was de laatste tijd vooral bezig met andere oefeningen.

"We hebben er veel op getraind. Hoe meer we de kansen van de tegenstander beperken, des te meer krijgen we er zelf. Nu is de titel weer een stap dichterbij. We zijn niet echt in de problemen geweest. In de eerste helft was het een kwestie van Betis opvangen en na rust hebben we het afgemaakt." Door de overwinning staat FC Barcelona weer aan kop in Spanje, maar Atlético Madrid heeft hetzelfde aantal punten met nog twee duels te gaan. Real Madrid staat één punt achter de koplopers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner