01.05.2016 21:08

Spaanse degradatiestrijd nog altijd onbeslist

Stefan Šćepović (r.) rent richting de camera na een belangrijk doelpunt tegen Valencia. Niet lang na de 1-1 maakt hij de 2-1. (24-04-2016)
Stefan Šćepović (r.) rent richting de camera na een belangrijk doelpunt tegen Valencia. Niet lang na de 1-1 maakt hij de 2-1. (24-04-2016)

De strijd tegen degradatie is enorm spannend in de Primera División. Geen enkele club onderin is zeker van lijfsbehoud met nog twee speelrondes op het programma. Getafe bewees zichzelf zondag een grote dienst door met 0-2 te winnen bij Deportivo La Coruña.

Pedro Léon en Vigaray zorgden voor de doelpunten in La Coruña. Getafe neemt door de overwinning afstand van Levante, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrentie. Levante heeft 29 punten en staat zes punten achter op Getafe, Sporting Gijón en Rayo Vallecano. Ook Granada (36 punten), Deportivo La Coruña (39 punten) en Espanyol (40 punten) zijn altijd nog niet veilig.

Het beloven twee spannende laatste speelrondes te worden in de Spaanse competitie. Want niet alleen de degradatie-, maar ook de titelstrijd is nog onbeslist. FC Barcelona heeft de beste papieren en zal bij twee overwinningen het kampioenschap veroveren. Maken de Catalanen echter nog een misstap, dan staan Atlético Madrid en Real Madrid klaar om de koppositie over te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner