05.05.2016 14:44

Van Nistelrooy: "Als kind al van gedroomd"

Art Langeler (r.) lijkt onder de indruk van wat grootmeester Ruud van Nistelrooij (l.) hem vertelt. (30-08-2014)
Art Langeler (r.) lijkt onder de indruk van wat grootmeester Ruud van Nistelrooij (l.) hem vertelt. (30-08-2014)

Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel rondden woensdagavond hun cursus Coach Betaald Voetbal met succes af. Het tweetal is verheugd met hun papiertje en willen nu stappen maken in de voetballerij als trainer.

"Hier heb ik als kind altijd van gedroomd", vertelt van Nistelrooy in gesprek met de NOS. "Ik heb nu een traject van tweeënhalf jaar afgesloten. Dat is een lekker gevoel. Ik ben iemand die het rustig opbouwt. Dat heb ik als speler ook zo gedaan. Ik vind het prima om volgend jaar bij PSV onder 17, 19 en onder 23 aan de slag te gaan als trainer/coach van de aanvallers. Daar heb ik heel veel zin in."

Ook generatiegenoot Van Bommel is tevreden dat hij aan de slag mag. "Ik was al een tijdje klaar, het diploma liet alleen nog even op zich wachten. Het is altijd leuk als je iets af kunt sluiten met een papiertje. Ik wil de weg der geleidelijkheid bewandelen. Ik ga niet gelijk instappen bij een eerste elftal. Ik heb nu nog de tijd om in het buitenland te kijken, te spreken met andere trainers. Daar kun je veel van leren", meent de oud-speler van onder meer PSV, Bayern München en FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner