08.05.2016 19:14

Atlético moet lossen in Spaanse titelrace

De titelrace in de Spaanse Liga BBVA gaat door tot aan de laatste speelronde. Real Madrid en FC Barcelona maakten in hun wedstrijden geen fout. Atlético Madrid moest echter lossen.

Barcelona boekte de eenvoudigste overwinning van de drie titelpretendenten.  Stadgenoot Espanyol werd in eigen huis met 5-0 verpulverd. Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez scoorden allemaal, laatstgenoemde zelfs twee keer. Rafinha maakte de overige Catalaanse goal.

In Madrid won Real met 3-2 van Valencia. Karim Benzema en Cristiano Ronaldo brachten de ploeg van Zinédine Zidane voor rust op een 2-0 voorsprong. De Portugees scoorde na de pauze nogmaals, hetgeen aan het eind van de wedstrijd voldoende bleek voor een benauwde doch verdiende overwinning. Rodrigo en André Gomes scoorden voor de bezoekers. Rodrigo kreeg in de slotfase nog een rode kaart.

Atlético Madrid is echter gezien. Fernando Torres bracht de ploeg van Diego Simeone al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar op bezoek bij Levante werd het nog voor de rust gelijk. In extremis scoorde Levante zelfs het winnende doelpunt, waarmee de titelkansen van de roodwitten gezien zijn. Barcelona heeft een punt voorsprong op Real Madrid en kan met winst bij Granada de champagne ontkurken. Real bezoekt Deportivo la Coruña en zal hopen op een misstap van de ploeg van Luis Enrique.