10.05.2016 21:39

Nouri schiet A1 van Ajax naar landstitel

De talenten van Ajax A1 vieren het kampioensfeest met de meegereisde supporters in de JENS Vesting van FC Emmen, waar de beslissingswedstrijd tegen PSV A1 werd gespeeld. (10-05-2016)

De A1 van Ajax is dinsdagavond landskampioen geworden. In de finale, gespeeld in de Jens Vesting in Emmen werd door een vrije trap van Abdelhak Nouri met 1-0 van PSV gewonnen.

Daarmee wist de ploeg van John Bosman te bereiken wat het keurkorps van Frank de Boer zondagmiddag niet voor elkaar kreeg: PSV opzij zetten op weg naar het landskampioenschap. Deze wedstrijd was noodzakelijk omdat Ajax en PSV in de reguliere competitie op een gelijk puntenaantal waren geëindigd. In de eerste helft gebeurde er weinig in Drenthe, maar na de rust viel dan toch het eerste doelpunt.

Een vrije trap van Nouri leek bedoeld om in het strafschopgebied door een Ajacied verlengd te worden, maar de bal vloog in één keer achter PSV-sluitpost Yanick van Osch. In het restant van de wedstrijd gaf Ajax dat voordeel niet meer uit handen, dus de ploeg van Bosman mag zich beloftenkampioen van Nederland noemen.