18.05.2016 09:24

PSV'ers Guardado en Moreno naar Copa América

De PSV'ers Andrés Guardado en Hector Moreno maken deel uit van de definitieve selectie van Mexico voor de Copa América. Van 3 tot en met 26 juni wordt het toernooi gehouden in de Verenigde Staten.

Het lijkt een drukke voetbalzomer te worden voor Guardado. De Mexicaanse bond heeft ook nog altijd de wens om de routinier mee te nemen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Mexicanen verdedigen hun titel van 3 tot en met 20 augustus. "Wij denken dat hij in beide toernooien kan spelen. Daarover zijn we nu in onderhandeling. We zoeken naar een oplossing die voor alle partijen het beste is", waren de woorden van de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio.

PSV gaf eerder aan dat deelname aan de Olympische Spelen voor Guardado geen optie was als de Eindhovenaren deel moesten nemen aan de play-offs van de Champions League. Aangezien PSV toch als kampioen de competitie eindigde, lijkt het erop dat de olympische droom voor Guardado toch door kan gaan.

"Natuurlijk ziet die situatie er nu gunstiger uit voor hem en PSV", zo zei algemeen directeur Toon Gerbrands direct nadat de Eindhovenaren de landstitel hadden gewonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner