21.05.2016 15:26

NEC-revelatie Santos met Venezuela naar VS

Christian Santos (r.) feliciteert ploeggenoot Gregor Breinburg (l.) met de 2-1 overwinning op Cambuur. (17-04-2016)
Christian Santos (r.) feliciteert ploeggenoot Gregor Breinburg (l.) met de 2-1 overwinning op Cambuur. (17-04-2016)

Christian Santos staat deze zomer als transfervrije speler op de Copa América. De aanvaller van NEC, die zijn contract niet verlengde en dus vertrekt bij de club, is opgenomen in de definitieve selectie van zijn land Venezuela. De Zuid-Amerikanen spelen op het eindtoernooi in de Verenigde Staten tegen Jamaica, Mexico en Uruguay.

Santos kan in het shirt van NEC zeer indrukwekkende cijfers overleggen. In het kampioensjaar in de Jupiler League scoorde de spits met Duitse roots al 23 keer, op een niveau hoger bleef Santos ook het net vinden. Met zestien doelpunten hield hij NEC lang in de strijd voor Europees voetbal, maar de Nijmegenaren eindigden uiteindelijk als tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

In totaal scoorde de spits 41 keer in 69 wedstrijden voor NEC. In het afgelopen seizoen ontstond er een kleine rel in Nijmegen rondom Santos, die bekendmaakte zijn contract niet te verlengen. Daarop besloot het bestuur van NEC om met Mihai Roman als eerste spits het seizoen af te maken, maar trainer Ernest Faber was het daar niet mee eens. Het seizoen werd uiteindelijk alsnog met Santos in de spits afgemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner