29.05.2016 16:58

Matchfixer Willem II aan de slag in Engeland

Ibrahim Kargbo gaat in het volgend seizoen op het zevende Engelse niveau voetballen. De 34-jarige verdediger is gecontracteerd door Dulwich Hamlet FC, zo werd zondag bekend.

De oud-speler van Willem II heeft voor één seizoen getekend bij de club die zijn thuiswedstrijden in Londen speelt. Vorig seizoen speelde hij bij Welling United, actief op het vijfde niveau in Engeland. In Nederland is Kargbo bekend van zijn betrokkenheid bij het manipuleren van voetbalwedstrijden tijdens zijn periode in Tilburgse dienst. De KNVB acht bewezen dat de wedstrijd van de Tricolores bij FC Utrecht in 2009 verkocht is. Ook de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord staan als ‘verdacht’ genoteerd.

Zelf ontkent Kargbo overigens iedere betrokkenheid bij dergelijke ongure praktijken en wilde hij de kans aangrijpen zijn blijdschap over zijn nieuwe werkgever uit te spreken. "Ik ben de club dankbaar dat ze mij deze kans geven in een voor mij moeilijke tijd waarin ik onterecht van matchfixing word beschuldigd", aldus Kargbo tegen de BBC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner