01.06.2016 19:30

Blind sprak met Meulensteen over vacature

De Nederlandse trainer René Meulensteen ziet vanaf de zijlijn toe hoe zijn Fulham het doet tegen Sunderland. (11-01-2014)
De Nederlandse trainer René Meulensteen ziet vanaf de zijlijn toe hoe zijn Fulham het doet tegen Sunderland. (11-01-2014)

Dick Advocaat was niet de enige kandidaat om Ruud van Nistelrooy op te volgen als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. René Meulensteen erkent in gesprek met FOX Sports dat ook hij is gepolst door bondscoach Danny Blind.

"Er is inderdaad een gesprek geweest. Daarbij is gesproken over een rol waarbij de bondscoach zelf meer van buitenaf zijn groep kon beoordelen", vertelt de 52-jarige Meulensteen, die jarenlang de rechterhand was van Sir Alex Ferguson bij Manchester United.

De keuze van Blind viel niet op Meulensteen, maar op Advocaat. Daar lijkt de voormalig trainer van onder meer Anzhi Makhachkala, Bröndby IF en Fulham vrede mee te hebben. "Blind heeft mij netjes opgebeld en verteld dat de keuze op Advocaat was gevallen. Dat is prima en ik heb ze veel succes gewenst." Advocaat werd halverwege mei aangesteld bij het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner