05.06.2016 09:25

Teleurstellend Brazilië in eerste duel op Copa

Willian (l.) krijgt te maken met een felle Jefferson Montero (r.) tijdens het openingsduel voor Brazilië en Ecuador op de Copa América. (05-06-2016)
Willian (l.) krijgt te maken met een felle Jefferson Montero (r.) tijdens het openingsduel voor Brazilië en Ecuador op de Copa América. (05-06-2016)

Brazilië heeft de favorietenrol op de Copa Ameríca in de Verenigde Staten voorlopig niet waar kunnen maken. Het land, met sterren als Dani Alves, Filipe Luís, Willian en Coutinho, kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Ecuador.

De Goddelijke Kanaries maakten geen indruk in de openingswedstrijd van groep B. Brazilië zocht wel regelmatig de aanval, maar de defensie van Ecuador bleef eenvoudig overeind. Het land kreeg zelfs de grootste kans van de wedstrijd, toen de Braziliaanse doelman Alisson een voorzet in zijn eigen doel werkte, maar de actie werd afgefloten, omdat de bal over de achterlijn was geweest volgende de arbitrage. Ecuador ontkende dit echter.

Brazilië speelt op het toernooi nog tegen Haïti en Peru, waar een prestatie tegen nodig is om de knock-outfase van het toernooi te bereiken. Het land moet het zonder sterspeler Neymar doen, die van FC Barcelona geen toestemming kreeg om uit te komen op de Copa América én de Olympische Spelen. 

Marcelo (Real Madrid), David Luiz, Thiago Silva, Lucas (allen Paris Saint Germain), Roberto Firmino (Liverpool) en Oscar (Chelsea) zijn andere grote namen die ontbreken in de Braziliaanse selectie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner