05.06.2016 15:50

Jan Mulder kreeg op sterfdag Cruyff een tia

Jan Mulder (l.) staat naast André Rieu (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - sc Heerenveen. (31-08-2013)
Jan Mulder (l.) staat naast André Rieu (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - sc Heerenveen. (31-08-2013)

Oud-profvoetballer Jan Mulder heeft een bijzonder zware periode achter de rug, daar de voetbalanalist kortgeleden een tia opliep. Dat gebeurde vlak voor een uitzending van De Wereld Draait Door, op de sterfdag van Johan Cruyff.

"Ik voelde me warm worden in mijn hoofd. Ik wankelde, begon te transpireren. Toen begon het plafond te draaien en ging ik maar op het bankje van Matthijs van Nieuwkerk liggen. Toen begon ik ontzettend te braken en slecht te articuleren. Ik had een tia. Vervolgens werd ik razendsnel naar het VU gebracht", vertelde Mulder bij NPO Radio 1.

De oud-speler van onder meer Ajax had vervolgens opvallende woorden. "Ik voelde me heerlijk, ik voelde me goed. Het schijnt ook zo te zijn als je verdrinkt, dat gevoel. Een soort morfine. Ik vond het helemaal niet onprettig. Ik had wel het idee: dit was het eind. Maar ik was daarmee verzoend. Ik was niet dom bang van: dit is de dood. Die angst werd verdrongen door iets moois."

"Youp van 't Hek zei: 'Een slechte dag om dood te gaan, Jan. Alle aandacht is gericht op Johan Cruijff.' Hij had wel gelijk, maar het was juist een goede dag. Als ik thuis was geweest, was ik langzaam weggezakt." De analist was blij dat het ziekenhuis zo dichtbij de studio lag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner