06.06.2016 08:42

Mexico verslaat Uruguay op Copa América

Mexico is het toernooi om de Copa América sterk begonnen. De ploeg dankte de 3-1-zege op Uruguay zondag aan twee late doelpunten. PSV'er Andrés Guardado maakte dat al niet meer mee. De middenvelder was met twee gele kaarten voortijdig van het veld gegaan, net als de Uruguayaan Matias Vecino.

De tweede gele kaart voor Guardado was de inleiding voor de gelijkmaker van Uruguay, dat al na vier minuten op achterstand was gekomen door een eigen doelpunt van Alvaro Pereira. Guardado haalde met nog een kleine twintig minuten op de klok Carlos Sanchez neer en kon vertrekken. Uit de vrije trap, genomen door diezelfde Sanchez, kopte Atlético Madrid-verdediger Diego Godin raak.

Vijf minuten voor tijd kwam Mexico opnieuw op voorsprong dankzij een treffer van voormalig FC Barcelona-verdediger Rafael Marquez. In blessuretijd maakte Hector Herrera aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Uruguay miste de geblesseerde Luis Suárez. Bij Mexico hadden ook Hector Moreno (PSV) en Jesus Corona (ex-FC Twente) een basisplaats.

In dezelfde groep won Venezuela met 1-0 van Jamaica, dat in alle vier duels die het heeft afgewerkt in de Copa América met dezelfde cijfers verloren heeft. Josef Martinez was de maker van de enige treffer die al na een kwartier viel. Negen minuten later moest Jamaica verder met tien man na het wegzenden van Rodolph Austin. Donderdag nemen de Mexicanen het op tegen Jamaica.