12.06.2016 18:49

Sampaoli volgt Emery op bij Sevilla

Sevilla heeft een nieuwe trainer. Het contract van Unai Emery is ontbonden en de club doet melding van de komst van Jorge Sampaoli. Sampaoli boekte vorig jaar groot succes als bondscoach van Chili. In de Copa América ging Chili namelijk met de titel aan de haal. 

Sampaoli moet Emery gaan vervangen. Emery staat op de nominatie om aan de slag te gaan in Parijs bij Paris Saint-Germain. De Baskische coach heeft zijn ontslag niet te wijten aan de magere resultaten, want hij won drie keer op rij de Europa League met Sevilla. Emery heeft zelf aangegeven niet door te willen gaan als trainer van Sevilla. De weg lijkt daarom vrij voor een overstap naar Paris Saint-Germain

Het was niet lang zoeken naar een nieuwe trainer, want net na het ontslag van Emery maakte de club uit Andalusië bekend dat Sampaoli de opvolger is. Maandag zal hij een contract ondertekenen. Sampaoli was een gewilde coach, die uitnodiging op uitnodiging kreeg van verschillende clubs om te praten over een contract. De trainer was werkloos sinds zijn vertrek bij Chili in januari. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner