13.06.2016 09:10

Brazilië blameert zich op de Copa América

Het nationale elftal van Brazilië heeft een grote flater geslagen in de Verenigde Staten. De topfavoriet voor de eindzege op de Copa América kwam niet verder dan de groepsfase, maandagnacht werd er verloren van Peru: 0-1. Het land speelde eerder al gelijk tegen Ecuador en won wel met grote cijfers van Haïti, maar vier punten was niet voldoende om door te stoten richting de knock-outfase.

Tegen Peru ging het een kwartier voor tijd volledig mis voor de Goddelijke Kanaries. Raúl Ruidíaz maakte de 0-1 in Foxborough. Even daarvoor maakte Hulk al zijn opwachting voor het land, na de openingstreffer van Peru voerde bondscoach Dunga geen wisselingen meer door. Het elftal, met onder andere Dani Alves, Filipe Luís, Willian en Coutinho, kon geen doelpunt meer maken.

Omdat Ecuador in de andere groepswedstrijd over Haïti heen walste, de ploeg verloor na de 1-7 tegen Brazilië nu met 0-4, gingen de Ecuadoranen over Brazilië heen op de ranglijst. Peru wordt zelfs eerste in de poule en treft daardoor Colombia. Ecuador speelt in de knock-outfase tegen Verenigde Staten, het gastland werd eerste in groep A.

Op de Copa América is de uitschakeling van Brazilië de tweede verrassing, eerder werd Uruguay al uitgeschakeld na twee wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner