14.06.2016 13:36

Maradona gaat samenwerken met de FIFA

Oud-voetballer Diego Maradona lacht vriendelijk tijdens een persconferentie in Italië (14-02-2014).
Oud-voetballer Diego Maradona lacht vriendelijk tijdens een persconferentie in Italië (14-02-2014).

Diego Maradona krijgt een functie binnen de FIFA. De voormalig topvoetballer gaat aan de slag bij de wereldvoetbalbond als naaste medewerker van voorzitter Gianni Infantino. Dat laat de Argentijn weten in gesprek met Radio La Red.

De afgelopen dagen bracht Maradona in Parijs door samen met Infantino. De samenwerking is opvallend te noemen, aangezien Maradona hem onlangs nog uitmaakte voor 'een grote verrader'. Wat de oud-speler van onder meer SSC Napoli en FC Barcelona precies uit gaat voeren bij de bond, is nog niet bekend. 

"We willen het voetbal redden. De sport is geslagen, bestolen en geplunderd door mensen die het niet eens waard zijn om genoemd te worden. Hoewel: we ontkomen er niet aan om Sepp Blatter en Julio Grondona te noemen", zei Maradona tegenover Radio La Red.

Blatter werd dit jaar geschorst omdat hij een verdachte betaling had gedaan aan Michel Platini. Grondona was destijds voorzitter van de Argentijnse voetbalbond en zou de betalingen goed hebben gekeurd. Hij overleed twee jaar geleden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner