18.06.2016 09:16

Colombia naar halve finale op Copa América

De spelers van Colombia stormen naar doelman David Ospina (l.) nadat de Zuid-Amerikanen de penaltyserie van Peru winnen in de kwartfinale van de Copa América. (18-06-2016)

Naast de Verenigde Staten is ook Colombia verzekerd van een vervolg op de Copa América. Het land won in de nacht van vrijdag op zaterdag na penalty's van Peru in de kwartfinale en treft in de halve finale de winnaar van Mexico - Chili.

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord door Colombia en Peru, ook na dertig minuten verlenging stond de brilstand nog op het scorebord. Penalty's moesten beslissing brengen en Colombia nam deze beter. De eerste vijf penalty's, onder anderen James Rodríguez, Juan Cuadrado en Feyenoorder Renato Tapia scoorden, gingen raak, Miguel Trauco miste de gelijkmaker bij een 2-3 stand.

Sebastián Pérez maakte er 2-4 van en toen Christian Cueva de tweede achtereenvolgende penalty van Peru miste, ging Colombia aan de haal met de winst. Het is de derde winst van het land op het eindtoernooi in de Verenigde Staten, in de groepsfase werd alleen van Costa Rica verloren toen er niets meer op het spel stond. Het doorstoten richting de halve finale werd uiteraard gevierd door de spelers van Colombia, zie daarvoor de beelden onder dit bericht.