18.06.2016 21:39

Osasuna keert terug in de Primera División

CA Osasuna keert na twee jaar afwezigheid terug op het hoogste voetbalniveau van Spanje. De ploeg eindigde weliswaar als zesde in de Segunda División, maar toonde zich in de play-offs wel de beste ploeg. Zaterdagavond werd er met 1-0 gewonnen van Girona FC, Kenan Kodro werd de matchwinner.

In het seizoen 2013/2014 degradeerde CA Osasuna als nummer zeventien uit de Primera División, het jaar daarop ontsnapte de ploeg aan een vrije val, het eindigde slechts één puntje boven Racing Santander, dat als nummer negentien degradeerde uit de Segunda División. 

Afgelopen seizoen ging het dus beter met CA Osasuna, dat ternauwernood de play-offs haalde. Het einde met 64 punten in 42 wedstrijden als zesde, met een net iets beter doelsaldo dan AD Alcorcón. In de play-offs werd in de halve finale gewonnen van Gimnàstic (3-1 en 3-2 winst) Girona FC werd met 2-1 en 1-0 verslagen over twee wedstrijden.

CA Osasuna promoveert samen met CD Leganés en CD Alavés naar het hoogste niveau, Rayo Vallecano, Getafe CF en Levante UD degraderen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner