24.07.2016 09:09

Messi breekt vakantie af voor trainingskamp

Lionel Messi keert eerder terug bij FC Barcelona. Volgens de officiële berichtgeving zou de superster begin augustus aansluiten bij de selectie, de Argentijn is er echter deze week al bij tijdens het trainingskamp van Barça.

De kampioen van de Primera División verblijft voor een trainingsstage in Engeland, waar tegen Celtic, Liverpool en Sampdoria wordt gespeeld. Ook de Engelse landskampioen Leicester City is een sparringspartner van de Catalanen, die het tijdens het trainingskamp doet zonder EK-gangers als Piqué, Iniesta en Ivan Rakitić.

Waarom Messi eerder terugkeert is onduidelijk. Het kan een statement vanuit FC Barcelona en de speler zelf zijn om de critici de mond te snoeren. Messi heeft een meer dan heftige zomer achter de rug. Hij nam afscheid als international van Argentinië na opnieuw een verloren finale op de Copa América en Messi verloor de rechtszaak rondom fraude met de inkomsten van zijn portretrechten.

Samen met zijn vader werd de steraanvaller van FC Barcelona veroordeeld tot een kleine twee jaar gevangenisstraf, maar omdat het strafblad van Messi blanco is, hoeft hij niet de gevangenis in. De Argentijn en zijn vader worden verdacht belasting te hebben ontdoken, door de winst van de verkoop van Messi's portretrechten via buitenlandse bedrijven weg te sluizen. Door de gang van zaken werd in de media genoemd dat Messi mogelijk vertrekt uit Spanje, maar door dit nieuws kan dat bericht de prullenbak in.

FC Barcelona begint het officiële seizoen op 14 augustus als het in de Spaanse Supercup tegen Sevilla speelt. De tegenstander heeft er dan al een wedstrijd op zitten, op 9 augustus wordt namelijk de UEFA Supercup tussen Real Madrid en Sevilla afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner