30.07.2016 10:59

Zidane: "Geen seizoensopening voor Ronaldo"

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane verwacht niet dat Cristiano Ronaldo op tijd fit is voor als Real Madrid het seizoen in Spanje opent. De Portugees, die in de EK-finale geblesseerd raakte, mist ook al de strijd om de UEFA Supercup.

Het missen van de wedstrijd tegen Europa League-winnaar Sevilla maakte Cristiano Ronaldo zelf bekend, Zidane meldde op de persconferentie dat hij niet op Cristiano Ronaldo rekent als Real Madrid het seizoen in de Primera División opent tegen Real Sociedad. "Van de Supercup naar de start van het seizoen is het nog twaalf dagen. Hij zal dan weer bij ons zijn, maar ik denk niet dat hij de eerste wedstrijd zal spelen."

Real Madrid moest afgelopen seizoen FC Barcelona voor zich dulden in Spanje, maar won wel voor de elfde keer de Champions League. Cristiano Ronaldo was daarin belangrijk, hij scoorde de laatste penalty in de afsluitende penaltyserie. Op het Europees kampioenschap in Frankrijk raakte de Portugees al vroeg in de finale geblesseerd, waarna hij zijn land de eindzege zag pakken.

"We moeten er ook nog voor zorgen dat hij goed is voorbereid", beseft Zidane. "We kunnen hem niet gewoon weer opstellen, nadat hij een maand niet heeft gespeeld." Real Madrid - Sevilla, het affiche in de UEFA Supercup, staat 9 augustus op het programma, de eerste wedstrijd van Real Madrid in de Spaanse competitie wordt op 21 augustus afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner