03.08.2016 09:46

'Belgische voetbalbond in gesprek met García'

De Belgische voetbalbond lijkt eindelijk een opvolger van de vertrokken Marc Wilmots te hebben gevonden. Het gaat om Rudi García, die op het moment onderhandelingen voert om bondscoach van de Rode Duivels te worden.

García wordt al enige tijd genoemd als topkandidaat om Wilmots op te volgen. De 52-jarige Franse oefenmeester verblijft momenteel in Brussel om gesprekken met de Belgische voetbalbond te voeren, zo meldt Voetbalkrant.com. García was in het verleden actief als trainer bij Lille OSC en meest recentelijk bij AS Roma. In Italië werd de Fransman begin dit jaar ontslagen vanwege tegenvallende sportieve resultaten.

Als García daadwerkelijk de nieuwe bondscoach van België wordt, dan wordt hij herenigd met Eden Hazard. De vedette van de Rode Duivels werkte eerder samen met de oefenmeester bij het Franse Lille OSC. Eerder was García ook trainer van AS Saint-Étienne, Dijon FCO en Le Mans. De Fransman staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en lijkt daarmee goed in de visie van de Belgische voetbalbond te passen.

De Rode Duivels spelen op één september alweer een wedstrijd. Dan staat er een vriendschappelijke interland tegen Spanje op het programma. De kwalificatie voor het WK van 2018 begint vijf dagen later. De Belgen nemen het dan op tegen het nationale elftal van Cyprus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner