13.08.2016 15:20

Enrique: "Sevilla is extreem gevaarlijk"

Luis Enrique denkt dat FC Barcelona een lastige wedstrijd tegemoet gaat tegen Sevilla. Beide clubs nemen het zondag tegen elkaar op tijdens de strijd om de Spaanse Super Cup. De trainer van Barcelona is lovend over Jorge Sampaoli, die dit seizoen de leiding heeft bij Sevilla.

Enrique spreekt vol lof over de Argentijnse oefenmeester, die de opvolger is van de succesvolle Unai Emery. Volgens de trainer van Barcelona heeft de clubleiding van Sevilla een goede keuze gemaakt met Sampaoli. "Ik hou van zijn filosofie. Het spel van zijn ploegen is vermakelijk voor toeschouwers en hij maakt het tegenstanders extreem lastig", aldus Luis Enrique op de website van Barcelona. "Sevilla is een extreem gevaarlijke tegenstander voor ons, dat is de club in de competitie ook al jaren voor ons."

De strijd om de Spaanse Super Cup is voor Barcelona de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Sevilla speelde al tegen Real Madrid en verloor het duel om de Europese Super Cup maar net. De Madrilenen wonnen pas in de verlenging. Enrique denkt dat zijn selectie klaar is voor het duel met Sevilla. "We hebben de spelers lang genoeg vrij gegeven en hebben in de voorbereiding bewust geen verre reizen gemaakt, zodat ze optimaal kunnen recupereren. We verschijnen in optimale conditie aan de start.""

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner