14.08.2016 23:53

Barça dicht bij eerste prijs van het seizoen

Luis Suárez balt zijn vuist nadat hij FC Barcelona op een 0-1 voorsprong heeft gezet in de ontmoeting met Sevilla voor de Supercopa. (14-08-2016)

Landskampioen FC Barcelona heeft zondagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Sevilla FC. In het heenduel van de Spaanse Supercopa waren Luis Suárez en invaller Munir de doelpuntenmakers. Woensdagavond vindt de return plaats in Camp Nou.

Barcelona kon niet beschikken over de Brazilianen Rafinha en Neymar vanwege de Olympische Spelen. Zodoende mocht Arda Turan opdraven naast Luis Suárez en Lionel Messi. Bij Sevilla zagen we vele nieuwelingen. De Argentijnse huurlingen van Atlético Madrid, Matías Kranevitter en Luciano Vietto, stonden direct in de basis. Ook landgenoten Gabriel Mercado en Franco Vázquez startten in het team van nieuwbakken coach Jorge Sampaoli. De laatste nieuwkomer in de basis was de Japanse middenvelder Hiroshi Kiyotake.

Na een fantastisch onthaal van de spelers onder begeleiding van het Sevilla-clublied kon de Supercopa beginnen. De eerste mogelijkheid was voor Suárez. De Uruguayaanse spits ontsnapte aan de defensie van Sevilla, maar zag zijn poging gekeerd worden door doelman Sergio Rico.  Het tempo lag hoog en de teams waren aan elkaar gewaagd. Barça kreeg echter nog voor rust te maken met twee flinke dompers. Zowel Jérémy Mathieu als aanvoerder Iniesta moesten het veld vroegtijdig verlaten met blessures. Hierdoor konden Lucas Digne en Denis Suárez debuteren voor de Catalanen.

In het begin van de tweede helft was er een laag tempo en bleven de mogelijkheden opnieuw uit. Zowel Sevilla als Barcelona wilde weinig risico's nemen met de return van woensdagavond in het verschiet. Na tien minuten was er dan toch de voorsprong. Een schitterende aanval via de debuterende invaller Denis Suárez en Turan zorgde er uiteindelijk voor dat de bal voor de voeten van Luis Suárez kwam. De Uruguayaanse spits bleef koel en verschalkte Sergio Rico: 0-1. Een minuutje na de openingsgoal zagen we de eerste glimp van Messi. De Argentijnse superster stuitte, na een mooie combinatie met Turan en Suárez, op doelman Sergio Rico.

De Spaanse landskampioen en bekerwinnaar had na rust de touwtjes stevig in handen. Voor Sevilla betekende dit enkele problemen in de verdediging. Tien minuten voor het einde werd het goede spel beloond in de vorm van de 0-2. Invaller Munir haalde de trekker over op aangeven van Messi. Barcelona heeft zichzelf zo een prima uitgangspositie verworven in de jacht naar een volgende prijs. Aanstaande woensdagavond om 23.00 uur zal de return van de Supercopa plaatsvinden in Camp Nou. Ondergetekende is dan opnieuw van de partij.

Door: Koen Larmit