16.08.2016 14:18

Emotionele presentatie voor Asensio in Madrid

Marco Asensio Willemsen (r.) houdt Bertrand Traoré (l.) van zich af tijdens het oefenduel tussen Real Madrid en Chelsea. (30-07-2016)
Marco Asensio Willemsen (r.) houdt Bertrand Traoré (l.) van zich af tijdens het oefenduel tussen Real Madrid en Chelsea. (30-07-2016)

Marco Asensio is dinsdag door Real Madrid gepresenteerd als nieuwe speler van het eerste elftal. De middenvelder is deze zomer bij de A-selectie gehaald en kreeg rugnummer twintig. Tijdens zijn presentatie lukte het Asensio niet om het droog te houden.

Asensio sprak over zijn overleden Nederlandse moeder. "Ik wil graag mijn familie bedanken. Mijn moeder kijkt toe vanuit de hemel. Ze steunt me van bovenaf", zo gaf de emotionele jongeling aan. In 2011 overleed zijn moeder aan kanker. Onlangs besloot Asensio te kiezen voor het nationale elftal van Spanje, terwijl Oranje ook een optie had kunnen zijn.

Voorzitter Florentino Pérez verwacht veel van de international. "Dit is een geweldige dag, we zijn blij met deze geweldige speler. Welkom bij de club, Marco. Twaalf jaar geleden kwamen je ouders naar mij toe op Mallorca en zeiden ze: 'voorzitter, dit is onze zoon en op een dag speelt hij vooral Real'. Toen was je acht jaar. Je hebt nooit opgegeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner