17.08.2016 22:10

Barcelona zonder Piqué, Rakitić en Suárez

Luis Suárez balt zijn vuist nadat hij FC Barcelona op een 0-1 voorsprong heeft gezet in de ontmoeting met Sevilla voor de Supercopa. (14-08-2016)
Luis Suárez balt zijn vuist nadat hij FC Barcelona op een 0-1 voorsprong heeft gezet in de ontmoeting met Sevilla voor de Supercopa. (14-08-2016)

FC Barcelona en Sevilla FC mogen zich opmaken voor de return in de Supercopa. Afgelopen zondagavond eindigde het eerste treffen in het Ramón Sánchez Pizjuán in een 0-2 overwinning voor Barça. De Spaanse landskampioen en bekerwinnaar kan echter niet beschikken over Jérémy Mathieu en aanvoerder Iniesta. 

Iniesta viel in Sevilla uit met een knieblessure en moet minimaal twee weken aan de kant blijven. De aanvoerder van Barcelona mist zodoende de competitiestart en wordt vervangen door de van Villarreal overgekomen Denis Suárez. Ook Mathieu moest zondagavond nog voor rust gewisseld worden. De Franse linksback had namelijk last van zijn hamstring. In de return zal zijn landgenoot Lucas Digne de honneurs waarnemen linksachter. Verder krijgen Piqué, Ivan Rakitić en Luis Suárez rust van Luis Enrique.  

Het bezoekende Sevilla wijzigt bijna het hele elftal. Alleen doelman Sergio Rico, Matías Kranevitter en Gabriel Mercado mogen blijven staan van coach Jorge Sampaoli. Het lijkt erop dat Sevilla de return aangrijpt als een veredeld oefenduel. Met een 0-2 achterstand als startpunt wordt het namelijk een lastige missie om alsnog de Supercopa binnen te slepen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner