18.08.2016 00:50

Turan helpt kampioen Barça aan Supercopa

FC Barcelona heeft woensdagnacht de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Door twee goals van Arda Turan en één van Lionel Messi boekten de Catalanen uiteindelijk een 3-0 overwinning in de Supercopa tegen Sevilla. In de eerste wedstrijd won landskampioen Barça al met 0-2.

Met vele wijzigingen aan beide kanten begon de return in het Camp Nou. Na de eerdere 0-2 in het Ramón Sánchez Pizjuán moest Sevilla aan de bak. Onder leiding van nieuwbakken spits Wissam Ben Yedder begon de Europa League-winnaar furieus. De 26-jarige Fransman zag voor zijn eerste kans zijn poging gekeerd worden door doelman Claudio Bravo. Even later kopte Ben Yedder op de bovenkant van de lat. Het was echter Barcelona dat de score opende. Lionel Messi bezorgde de bal middels een magnifieke pass richting Arda Turan. De Turk in Catalaanse dienst bleef vervolgens koeltjes en schoof de bal in de verre hoek: 1-0. 

Even later kreeg Messi zelf de kans op de tweede goal. Na goed terugleggen van Aleix Vidal schoot de Barça-aanvoerder vanaf de zestien net naast het doel van Sergio Rico. Barcelona was sterk en domineerde het spelbeeld. Toch was het Sevilla dat een strafschop kreeg, na hands van debutant Samuel Umtiti. Het buitenkansje vanaf elf meter werd echter beroerd ingeschoten door aanvoerder Iborra. Hierdoor kon Claudio Bravo de bal eenvoudig keren. In de laatste minuut van de eerste helft belandde een kopbal van Sevilla wederom op de lat van Barcelona. Ruststand: 1-0.

Direct na de pauze werd het 2-0 na een kunststukje van Turan. De 'Superturk' lepelde de bal van grote afstand direct achter doelman Sergio Rico in het doel. De Sevilla-defensie zag er niet goed uit bij de tweede tegentreffer. Even later kon Turan zelfs aanleggen voor zijn hattrick. Na een verfijnde pass van Messi lobte de vervanger van Neymar de bal over het doel. Messi zelf wist daarna het net wel te vinden. De Argentijnse superster kopte de bal vanuit een voorzet van Lucas Digne tegendraads in het doel: 3-0. 

Bij het derde doelpunt van Barça was het verzet definitief gebroken bij Sevilla. Met de 3-0 voorsprong op zak vond landskampioen Barcelona het ook welletjes. De mogelijkheden voor beide teams waren in de slotfase dan ook schaars. Na de eerdere 0-2 overwinning wist Barça ook in eigen huis korte metten te maken met Sevilla. Zodoende winnen de Catalanen de Supercopa voor de twaalfde keer en zijn ze klaar voor de Primera División, die voor de kampioen aanstaande zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen Real Betis. 

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner