17.09.2016 14:29

Real Madrid zondag zonder Bale en Ronaldo

Zinédine Zidane kan aankomende zondag geen beroep doen op sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. De trainer van Real Madrid moet daardoor puzzelen in de uitwedstrijd tegen Espanyol. Zidane: "We nemen geen risico's."

Ronaldo maakte vorige week zijn rentree bij de Koninklijke, nadat hij in de EK-finale geblesseerd was geraakt aan zijn knie. De Portugees was tegen CA Osasuna meteen trefzeker in het met 5-2 gewonnen duel, maar moet dit weekend ontbreken vanwege lichte griepverschijnselen. Bale haakte geblesseerd af tijdens het Champions League-duel met Sporting CP. De aanvaller moest twintig minuten voor tijd naar de kant met pijn aan zijn heup.

"Cristiano zal niet met ons meereizen, hij heeft een pijnlijke keel en blijft thuis. Hij is niet klaar voor Espanyol", zegt Zidane op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag. "Bale heeft een behoorlijke tik op zijn heup gekregen en we nemen geen risico's. We hebben belangrijke spelers die onze geblesseerden kunnen vervangen." James Rodríguez krijgt weer eens een kans in de basis.

Woensdag wacht alweer het volgende competitieduel in de Primera División. Dan neemt Real Madrid het in een thuiswedstrijd op tegen Villarreal CF. Zidane hoopt dan weer te kunnen beschikken over het geblesseerde tweetal. "Ik wil dat Gareth honderd procent is voor die moeilijke wedstrijd. Als hij morgen een tik op dezelfde plek krijgt ligt hij er voor tien dagen uit, misschien wel langer", aldus de Franse oefenmeester. "Als Cristiano, Gareth en Karim (Benzema, red.) fit zijn, spelen ze. Maar dat betekent niet dat ze altijd moeten spelen. We spelen veel wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner