19.09.2016 16:52

Mühren en Tanković van waarde voor Jong AZ

Robert Mühren (l.) schiet op doel tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - Koninklijke HFC (18-09-2016).
Robert Mühren (l.) schiet op doel tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - Koninklijke HFC (18-09-2016).

Jong AZ Alkmaar-trainer Martin Haar had afgelopen weekend tegen Koninklijke HFC (5-1 overwinning) de beschikking over Robert Mühren en Muamer Tanković en was daar naar afloop erg blij mee. 

Haar had eerder tegen Katwijk (0-0) ook al de beschikking over Mühren en Tanković, maar destijds had Jong AZ weinig aan het tweetal. Mühren en Tanković waren daarom niet welkom bij de eerstvolgende wedstrijd van Jong AZ, maar het duo beloofde beterschap. "We hebben dat vorige keer geweigerd. Ik vraag namelijk liever een gretige B-junior dan een niet volledig gemotiveerde A-selectiespeler aan John van de Brom om bij ons mee te doen", aldus Haar.

"Onlangs hebben we daar met Mühren en Tanković over gesproken en beloofden ze zich volledig in te zetten als ze bij ons meedoen", vervolgt de coach van Jong AZ tegenover TweedeDivisie.org. "Die belofte hebben ze tegen Koninklijke HFC waargemaakt, want ze namen het elftal op sleeptouw en bewezen hun meerwaarde." Mühren scoorde een hattrick tegen HFC, terwijl ook Tanković één keer wist te scoren.

Jong AZ is na zes speelrondes koploper van de Tweede Divisie met veertien punten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner