19.09.2016 20:31

Real heeft speler terug na hartproblemen

Lucas Silva kan na diep persoonlijk leed weer gaan voetballen. De 23-jarige verdedigende middenvelder van Real Madrid laat via Twitter weten dat hij de groepstraining dinsdag zal hervatten.

Door hartproblemen was de Braziliaan de afgelopen tijd uit de roulatie. Even dreigde de problematiek van dien aard te zijn dat Silva moest stoppen als prof, maar bij nader onderzoek bleek dat gelukkig niet aan de orde.  Op het sociale netwerk laat hij weten dat hij na een maand hard gewerkt te hebben dinsdag dus weer aansluit op Valdebebas, het trainingscomplex van de Champions League-winnaar en dat hij daar heel erg veel zin in heeft.

Speeltijd zit er bij de selectie van Zinedine Zidane echter niet in. De Koninklijke heeft geen plek voor nog een speler van buiten de Europese Unie, waardoor in januari opnieuw zal worden geprobeerd hem op huurbasis elders te stallen. De vorige poging zulks te realiseren resulteerde in de openbaring van de hartproblemen, aangezien Silva tot tweemaal toe niet door de medische keuring van Sporting Lissabon geraakte. Wellicht verhuist hij deze winter alsnog tijdelijk van de Spaanse naar de Portugese hoofdstad.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner