19.09.2016 22:07

Engelse oud-voetballer weer in de problemen

Paul Gascoigne is door de rechtbank van Dudley veroordeeld tot het betalen van een boete van 1000 pond(1170 euro). Dit naar aanleiding van een racistische grap gemaakt door de oud-voetballer.

De aan lager wal geraakte topspeler van weleer had een show in Wolverhampton en vroeg Errol Rowe, een beveiliger of hij even kon lachen, omdat Gascoigne hem niet kon zien. Rowe kon hier niet om lachen en voelde zich vernederd, waarop hij de rechtbank inschakelde. De rechter sprak maandag uit dat hij niet geloofde dat Gascoigne een racist is, maar wilde wel een vonnis uitspreken waaruit bleek dat racisme op welke manier dan ook niet getolereerd wordt.

Het is al het zoveelste incident rondom Gascoigne, ooit een technisch zeer begaafde middenvelder bij onder andere Newcastle United, Tottenham Hotspur en Lazio Roma. Naast zijn profcarrière heeft Gascoigne al jaren te kampen met depressies en verslavingen aan alcohol en gokken. In de afgelopen jaren kwam de 49-jarige Engelsman al meerdere malen in het nieuws door zaken als rijden onder invloed en bezit van cocaïne. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner