27.09.2016 17:01

Ook De Kock treedt terug als lid RvC van KNVB

Johan de Kock is niet langer onderdeel van de raad van commissarissen van de KNVB. De oud-voetballer heeft laten weten terug te treden en volgt daarmee het voorbeeld van Ger Vermeulen en voorzitter Johan Lokhorst.

De andere twee commissarissen zijn Simon Kelder en Henk Kivits. Zij hebben besloten om aan te blijven tot de volgende algemene vergadering betaald voetbal op 29 november. "De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", laat De Kock weten aan Voetbal International.

"In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies", vertelt de oud-speler van onder meer Schalke 04 en FC Utrecht. "De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voorzetting van de lopende zaken. Ik ben ervan overtuigd dat de ingeslagen weg naar een open en publieksvriendelijke KNVB, waarbij meer transparantie en servicegerichtheid, uiteindelijk zal leiden tot een optimale voetbalorganisatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner