28.09.2016 19:31

Sevilla twee jaar langer door met aanvoerder

Europa League-winnaar Sevilla kan ook de komende jaren rekenen op middenvelder Iborra. De Spaanse krachtpatser, tevens aanvoerder van de club, heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot de zomer van 2020. Dit maakte Sevilla woensdag via de officiële kanalen bekend.

Iborra werd door Sevilla in 2013 overgenomen van Levante UD en bij zijn nieuwe werkgever werd de aanvallende middenvelder direct een vaste waarde. Zo maakte de Spanjaard de laatste twee Europa League-finales van Sevilla mee, alhoewel daarbij gesteld moet worden dat Iborra bij beide duels pas in de slotfase werd ingezet. Dat lijkt dit seizoen niet te gebeuren, aangezien Iborra groeit tot een gewaardeerde en vaak ingezette kracht op het middenveld van Sevilla.

Iborra leek afgelopen zomer op weg naar de Premier League, waar Sunderland interesse in hem toonde. Iborra bleef zijn club echter trouw. "Ik wil de club bedanken, zij begrepen waar ik langer wilde spelen. Ik wil iedereen bedanken, omdat ze me belangrijk voor de club laten voelen." De 28-jarige Iborra speelde meer dan driehonderd clubwedstrijden in zijn carrière, maar debuteerde nooit voor het Spaanse elftal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner