02.10.2016 14:04

Atleti ondanks twee gemiste pingels naar winst

Niet alleen PSV heeft moeite met het raken van de strafschoppen. Atlético Madrid verzuimde zaterdagmiddag tot tweemaal toe te scoren vanaf de strafschopstip. Ondanks de missers wist de ploeg uit de hoofdstad wel te winnen van Valencia: 0-2.

Vlak voor rust kreeg Atlético Madrid de eerste strafschop van de wedstrijd, maar Antoine Griezmann faalde oog in oog met Diego Alves. De Franse aanvaller maakte zijn fout goed door na ruim een uur spelen de 1-0 te maken op aangeven van Kevin Gameiro. De wedstrijd leek beslist te worden in de zeventigste minuut, maar ook Gabi vergat het cadeautje vanaf de stip uit te pakken.

Valencia bleef zodoende in de wedstrijd via Alves, die in de Primera División prima cijfers kan overleggen op het gebied van penalty's. In zijn carrière kreeg hij er 41 tegen, negentien daarvan wist hij uit zijn doel te houden. Dit is een reddingspercentage van ruim 46 procent. Ondanks de inzet van de Braziliaanse goalie, was Valencia niet bij machte om alsnog een punt te pakken tegen Atlético Madrid. Gameiro maakte zelfs in de slotfase de 0-2.

De ploeg is door de driepunter voorlopig koploper in Spanje, maar kan zaterdagmiddag alweer door stadsgenoot Real Madrid ingehaald worden. Valencia blijft angstvallig dicht bij de degradatiezone staan. De club pakte nog maar zes punten in zeven wedstrijden.