07.10.2016 14:05

Aanvoerder Gabi langer bij Atlético Madrid

Gabi blijft langer bij Atlético Madrid. De aanvoerder van de finalist van de Champions League van afgelopen seizoen verlengde zijn contract tot medio 2018. Gabi (33) had een aflopend contract.

De middenvelder, die eigenlijk Gabriel Fernández Arenas heet, speelt al sinds 2011 bij Atlético, een van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League. De Spanjaarden wonnen onlangs de eerste ontmoeting in Eindhoven; 1-0. Ook vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in het miljoenenbal. Toen werden de Eindhovenaren uitgeschakeld na strafschoppen, waarin ook Gabi trefzeker was.

Gabi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Atlético Madrid, maar vertrok in de zomer van 2004 voor één seizoen naar Getafe CF. Daarna speelde hij nog twee jaar in de Spaanse hoofdstad om in de zomer van 2007 te verkassen naar Real Zaragoza. Bij die club speelde Gabi vier seizoenen. In 2011 keerde de verdedigende middenvelder terug bij Atlético Madrid. De geboren Madrileen speelde tot nu toe 367 wedstrijden in de Primera División, waarin hij twintig keer wist te scoren.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner