31.10.2016 11:31

Ferguson roemt Ronaldo: "Niet te evenaren"

Cristiano Ronaldo heeft het goed naar zijn zin tijdens de Champions League-wedstrijd Real Madrid - Legia Warschau. (18-10-2016)
Cristiano Ronaldo heeft het goed naar zijn zin tijdens de Champions League-wedstrijd Real Madrid - Legia Warschau. (18-10-2016)

Voor Sir Alex Ferguson is het heel duidelijk wie dit jaar de Gouden Bal moet winnen. De oud-trainer van Manchester United schuift Cristiano Ronaldo naar voren als titelkandidaat. Ronaldo wist in de zomer onder meer beslag te leggen op het EK met Portugal.

Ronaldo won daarnaast vorig seizoen de Champions League met Real Madrid. Ronaldo heeft onder meer concurrentie van Lionel Messi en Antoine Griezmann. Ferguson ziet desondanks de prijs naar de Portugees gaan. "Ik kan me geen betere kandidaat voorstellen voor de Gouden Bal dan hij", zo vertelt de voormalig coach in gesprek met ESPN.

De 31-jarige international speelde bij zowel Real Madrid als bij Portugal een belangrijke rol in het winnen van de prijs. "Wat hij bereikt heeft is niet te evenaren. Hij heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won de Champions League met Real Madrid en leidde Portugal als aanvoerder naar de winst van het EK. Ook al viel hij uit in de finale."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner