29.11.2016 11:45

Jong Vitesse krijgt drie punten in mindering

Abiola Dauda viert een treffer tijdens het competitieduel Jong Vitesse - Barendrecht (12-11-2016).
Abiola Dauda viert een treffer tijdens het competitieduel Jong Vitesse - Barendrecht (12-11-2016).

Jong Vitesse heeft naar aanleiding van de competitiewedstrijd op 12 november tegen Barendrecht (4-4) drie punten in mindering gekregen. De Arnhemmers hadden drie spelers afkomstig van het eerste elftal gelijktijdig in het veld staan.

Naast het feit dat Jong Vitesse, dat uitkomt in de Tweede Divisie, drie punten in mindering heeft gekregen moet het competitieduel met Barendrecht ook opnieuw gespeeld worden. "De nieuwe en complexe regels van de sinds dit seizoen nieuwe Tweede Divisie zijn per abuis niet volledig juist toegepast, daar er drie in plaats van maximaal twee als eerste elftal aangemerkte spelers gelijktijdig in het veld hebben gestaan. Ook heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten drie winstpunten in mindering te brengen", zegt Vitesse in een statement.

Jong Vitesse begon het competitieduel met Abiola Dauda, Nathan en Kosuke Ota in de basis. Eerstgenoemde scoorde een hattrick tegen Barendrecht, terwijl ook de Braziliaan Nathan trefzeker was. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het duel overgespeeld zal worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner