03.12.2016 15:42

Sevilla opnieuw onderuit tegen 'angstgegner'

Granada CF mag zich met recht de 'angstgegner' noemen van Sevilla FC. De ploeg won vorig seizoen al beide wedstrijden van Sevilla in de Spaanse competitie en was ook zaterdag weer de beste in de Andalusische confrontatie: 2-1.

Sevilla leed duur puntenverlies, ook al handhaafde de formatie van coach Jorge Sampaoli zich op de derde plaats. De nummers een en twee, Real Madrid en FC Barcelona, treffen elkaar later zaterdag.

Granada boekte tevens zijn eerste zege van het seizoen en nam afscheid van de laatste plaats. De thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong door Andreas Pereira. Na een kwartier spelen in de tweede helft verdubbelde David Lombán de voorsprong. In blessuretijd mocht Wissam Ben Yedder namens Sevilla een strafschop nemen. Hij faalde niet, maar de nederlaag was al een feit.