17.12.2016 16:06

Rodríguez wil niet vertrekken bij Real Madrid

James Rodríguez krijgt dit seizoen weinig speelminuten bij Real Madrid, maar krijgt wel de kans tijdens het WK voor clubteams. (15-12-2016)
James Rodríguez krijgt dit seizoen weinig speelminuten bij Real Madrid, maar krijgt wel de kans tijdens het WK voor clubteams. (15-12-2016)

James Rodríguez heeft geen vertrekwens bij Real Madrid. De Colombiaanse middenvelder is dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats onder trainer Zinédine Zidane, maar voelt zich wel erg gelukkig in de Spaanse hoofdstad.

"Ik ben hier gelukkig", zegt de 25-jarige Colombiaan, die nog een contract tot de zomer van 2020 in Madrid heeft, in gesprek met AS Diario. "Ik hoop dat ik de finale van het WK mag spelen en nog een prijs kan winnen. Ik hoop dat ik mooie dingen kan blijven doen. Als je speelt bij een club als Real Madrid weet je dat je bij een team zit dat prijzen wil winnen en gewend is aan het winnen van prijzen."

Rodríguez maakte in de zomer van 2014 de overstap van AS Monaco naar Real Madrid. In zijn eerste seizoen was de middenvelder een vaste waarde bij De Koninklijke. De Colombiaan speelde 29 wedstrijden in de Primera División en was daarin goed voor dertien treffers. Afgelopen seizoen kwam Rodríguez tot 26 competitiewedstrijden en zeven doelpunten. De laatste maanden zit de linkspoot vooral op de bank: hij verscheen pas vier keer vanaf de aftrap en mocht vier keer als invaller het veld betreden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner