22.12.2016 15:49

Sinouh herkent zich in situatie van Ziyech

Khalid Sinouh heeft met enige verbazing kennis genomen van het nieuws dat Hervé Renard geen plek heeft voor Hakim Ziyech in de Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup. De oud-doelman herkent zich in de situatie van de Ajacied, daar Sinouh in het verleden ook werd genegeerd door de bondscoaches van Marokko.

In gesprek met Metro lucht Sinouh zijn hart. "Ik ben in Nederland geboren, ben opgegroeid met de Nederlandse voetbalfilosofie en heb een Nederlands karakter. Dus als ik het ergens niet mee eens ben, zeg ik het. Ik weet nog goed dat Philippe Troussier bondscoach was. Die Fransman kon er helemaal niets van. Tijdens een training stonden we met veertig man op het veld. Daar zei ik iets van en dat werd niet gepikt."

Sinouh weet dat Ziyech eveneens niet op zijn mondje is gevallen. "Daar zijn ze bij Marokko niet van gediend. Maar het is toch van de gekke als je zó’n speler niet meeneemt naar de Afrika Cup? Dat toernooi vraagt om fysiek spel, dat weet ik wel, maar iemand met zo veel kwaliteit moet altijd geselecteerd worden."

Sinouh denkt dat Nederlandse Marokkanen worden gediscrimineerd. "Ik had minstens vijftig interlands moeten spelen. En dan nu weer Ziyech… Marokkanen die in Marokko zijn geboren hebben een streepje voor, net als Franse Marokkanen. Nederlandse Marokkanen spreken meestal Berbers en dan heb je een probleem als in Marokko alleen Marokkaans-Arabisch of Frans wordt gesproken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner