22.12.2016 22:29

Van Praag: "Ik vind Platini geen misdadiger"

Michael van Praag heeft geen spijt van zijn steun aan Michel Platini. De Franse voetbalbestuurder lag afgelopen jaar ernstig onder vuur na aantijgingen over corruptie. Van Praag verdedigde, de inmiddels geschorste, Platini zonder twijfels.

Platini zit momenteel een vierjarige schorsing uit. De oud-baas van de UEFA kreeg deze opgelegd nadat werd aangetoond dat hij in 2011 rond de twee miljoen euro had ontvangen van Sepp Blatter, die op dat moment nog de leiding gaf aan de FIFA. Het bedrag zou volgens de twee voetbalbestuurders een achterstallige salarisuitkering zijn geweest, maar de rechtsprekende kamer van de FIFA achtte dat niet bewezen.

"Tot op het laatste moment ben ik loyaal geweest aan de mens Michel Platini", vertelt Van Praag aan Voetbal International. "Iemand heeft het recht om zichzelf te verdedigen. In de sport is het laatste station dat wij hebben het sporttribunaal CAS in Lausanne. Tot dat moment geef ik geen oordeel over zijn schuld of onschuld en blijf ik loyaal aan zo'n figuur. Dat zal ik morgen met meneer x of y ook weer doen."

De voorzitter van de KNVB vindt niet dat hij een foute inschatting heeft gemaakt door Platini zo lang te blijven steunen. "Nee, helemaal niet. Ik vond hem een goede voorzitter. Die een domme vergissing heeft begaan, dat wel", erkent Van Praag. "Platini heeft een bedrag met Blatter afgesproken. Daarvan hebben de rechters gezegd dat hij dat niet had moeten doen. Dat valt me dan tegen. Maar ik vind hem geen misdadiger." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner