24.12.2016 14:20

"Real Madrid is nu de beste ploeg van Europa"

Volgens Lothar Matthäus is Real Madrid momenteel het beste team van Europa. De Duitse voetballegende is diep onder de indruk van de ploeg van trainer Zinédine Zidane en schat de Spaanse topclub net wat hoger in dan Chelsea.

"Ik heb gekeken naar de clubs in Europa en ik heb een top tien opgeschreven. Real Madrid moet mijn nummer één zijn", laat Matthäus weten in The Sun. "Real Madrid bouwt voort op vorig seizoen, maar is nu nog sterker. Bovenaan in La Liga en ook nog winnaar van het WK voor clubs. Het team is ijzersterk, zelfs nu Cristiano Ronaldo minder briljant is als in andere jaren. Real Madrid is nu nóg gevaarlijker, de beste ploeg in Europa."

Matthäus is ook lovend over de goede prestaties van Chelsea, dat momenteel bezig is aan een uitstekende reeks in de Premier League. De ploeg van manager Antonio Conte is de trotse koploper in Engeland en won al elf keer op rij een competitieduel. Chelsea staat in de top tien van Matthäus op een zevende plaats. "Ik vind dat een club goed moet presteren in de competitie én in Europa. Omdat Chelsea niet actief is in Europa, staan ze minder hoog. Bonuspunten voor goede prestaties in de Champions League", is de uitleg van Matthäus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner