02.01.2017 19:51

Ter Stegen begrijpt Cillessen: "Niet makkelijk"

Jasper Cillessen maakte afgelopen zomer een droomtransfer van Ajax naar FC Barcelona, maar moet het in Catalonië doen met een rol als tweede doelman. Marc-André ter Stegen geniet de voorkeur en begrijpt dat het lastig is voor zijn directe concurrent.

"We praten veel met elkaar en werken samen altijd hard", laat Ter Stegen weten aan El Mundo Deportivo over de samenwerking met concurrenten Cillessen en derde doelman Jordi Masip. Van afgunst is geen sprake. "Ik heb een goede relatie met hen en dat vind ik ook belangrijk. Ik kan hun situatie niet helemaal inschatten, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor hen niet altijd gemakkelijk is om er altijd maar te staan en gretig te zijn om het goed te doen. Ik heb er respect voor dat ze dit wel voor elkaar krijgen."

Cillessen moet het dit seizoen vooral doen met het keepen van bekerwedstrijden, maar kampt momenteel met een enkelblessure. De 27-jarige doelman kan daardoor niet in actie komen in het Copa del Rey-duel met Athletic Bilbao op 11 januari. Het is voorlopig nog de vraag of Barça-coach Luis Enrique dan voor derde doelman Masip kiest of gewoon Ter Stegen onder de lat laat plaatsnemen. "Het is een beslissing van de coach. We zullen het zien", aldus de Duitse sluitpost.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner