09.01.2017 20:17

Waanzinnige vrije trap goed voor Puskás Award

Op het Wereldkampioenschap in Brazilië wordt gespeeld met de Brazuca. Deze term staat voor de nationale trots van het Zuid-Amerikaanse land.
Op het Wereldkampioenschap in Brazilië wordt gespeeld met de Brazuca. Deze term staat voor de nationale trots van het Zuid-Amerikaanse land.

Mohd Faiz Subri uit Maleisië heeft maandagavond de Puskás Award in ontvangst mogen nemen. Deze prijs, voor het mooiste doelpunt van 2016, heeft hij aan een magistrale vrije trap te danken.

Namens zijn club Penang scoorde hij tegen Pahang met vrije trap die een ongelofelijk effect meekreeg, waardoor de vijandelijke doelman geen enkele kans had. Dat schot kreeg bijna 60 procent van de stemmen, waarmee het de treffers van Marlone(Corinthians) en Daniuska Rodriguez(Venezuela, de eerste vrouwelijke genomineerde voor de in 2009 in het leven geroepen award) ruimschoots versloeg.

In een eerdere voorronde werden doelpunten van de gebruikelijke sterren, die dit verder vrij voorspelbare FIFA-gala zoals verwacht domineerden, al weggestemd. Ook de fraaie treffer van Hal Robson-Kanu op het EK voor Wales tegen België werd al voortijdig geëlimineerd van de lijst, waarna Faiz Subri dus met de eer ging strijken. Het is voor het eerst in het tijdperk van deze award dat hij gewonnen wordt door een speler die bij het grote publiek totaal onbekend was. 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner