12.01.2017 10:13

Real Madrid staat voor Spaanse recordreeks

Als Real Madrid donderdagavond een nederlaag voorkomt tegen Sevilla in de achtste finale van de Copa del Rey, neemt de huidige koploper van de Primera División een mooi record over van concurrent FC Barcelona.

De Koninklijke is momenteel 39 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, wat een evenaring is van het record van de Catalanen in het seizoen 2015/2016. Donderdagavond staat Real Madrid tegenover Sevilla in de Spaanse beker, bij winst of een gelijkspel wordt het record in Spanje verbroken. De reeks van Real Madrid is verdeeld over twee seizoenen, met winstpartijen in de Champions League, de UEFA Supercup, Primera División, Copa del Rey en het Wereldkampioenschap voor clubteams.

Voor het internationale record moet Real Madrid blijven presteren. In Engeland staat het record op een ongeslagen reeks van veertig duels, neergezet door Nottingham Forest in 1978. In het seizoen 1992/1993 wist AC Milan 42 duels ongeslagen te blijven, terwijl het internationale record in Turijn werd behaald, in het seizoen 2011/2012 wist niemand Juventus te verslaan in 43 opeenvolgende wedstrijden.

De laatste nederlaag van Real Madrid was tegen VfL Wolfsburg in de Champions League, op 6 april 2016 werd het 0-2 voor de Duitsers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner