12.01.2017 23:23

Recordhouder Real Madrid door in de beker

Real Madrid heeft donderdagavond met een heerlijk gevoel de kwartfinales bereikt van het Spaanse bekertoernooi. De mondiale en Europese kampioen kon na de ruime thuiszege vorige week tegen Sevilla (3-0) al weinig meer gebeuren. De return in Sevilla leverde dankzij een gelijkmaker in de extra tijd van invaller Karim Benzema een spectaculair gelijkspel op (3-3). Daardoor verlengde de Koninklijke alsnog de ongeslagen reeks tot veertig duels (in alle competities).

Real Madrid kreeg met die lange serie zonder nederlaag een prestigieus record in Spanje alleen in bezit. FC Barcelona bleef vorig seizoen 39 wedstrijden zonder nederlaag. Beide rivalen deelden dat record na de zege van Real Madrid op Granada afgelopen zaterdag (5-0), maar nu Real Madrid ook donderdagavond niet verloor, heeft de ploeg het record alleen in handen.

Voor het mondiale record moet Real Madrid nog vier keer presteren. Juventus wist in het seizoen 2011/2012 43 wedstrijden achter elkaar ongeslagen te blijven. In Engeland staat het record sinds 1976 op veertig (Notthingham Forest), terwijl AC Milan in het verleden 42 duels ongeslagen bleef.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner