17.01.2017 09:00

Van Gaal keert niet meer terug als trainer

Louis van Gaal heeft een einde gemaakt aan zijn loopbaan als trainer. De oefenmeester laat de deur nog op een kier staan, maar heeft zelf niet de overtuiging dat hij een nieuwe club gaat vinden.

In mei werd Van Gaal na twee seizoenen bij Manchester United op straat gezet. "Ik riep toen dat ik zou stoppen", vertelt de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Bayern München en FC Barcelona aan De Telegraaf. "Dat heb ik later slim veranderd in een sabbatical, maar nu geloof ik niet dat ik nog zal terugkeren in het trainersvak."

De 65-jarige Van Gaal stond overigens volop in de belangstelling. Vanuit China werd er bijvoorbeeld een poging gedaan om Van Gaal te strikken, maar de coach zag het niet zitten. "Er is zoveel gebeurd in mijn familie, dan word je ook weer als mens met je neus op de feiten gedrukt", aldus Van Gaal. De coach wist tijdens zijn carrière verschillende prijzen te winnen. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League, terwijl hij landskampioen werd met AZ Alkmaar. Vorig seizoen wist hij met Manchester United nog de FA Cup te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner