17.01.2017 13:54

Bondscoach Marokko behoudt het vertrouwen

Marokko is het toernooi om de Afrika Cup niet goed begonnen. De ploeg van bondscoach Hervé Renard ging met 1-0 onderuit tegen de Democratische Republiek Congo. De keuzeheer van Marokko blijft echter positief.

Het nationale team van Marokko kwam tegen DR Congo, door een duidelijk gebrek aan creativiteit, nauwelijks tot grote kansen. "We hebben vandaag niet aan de verwachtingen voldaan", gaf Renard na afloop toe in gesprek met de aanwezige media. De bondscoach heeft wel een idee waar het tegen DR Congo aan ontbrak. "Voetbal gaat om het benutten van kansen", aldus de bondscoach van Marokko. Renard won in 2012 met Zambia de Afrika Cup en deed dat in 2015 nog eens als keuzeheer van Ivoorkust.

Renard weigert om na één groepsduel al de handdoek te gooien. Volgens hem is kwalificatie voor kwartfinale zeker nog mogelijk. "Vandaag kwamen we in de problemen en we zitten in een moeilijke groep, maar we moeten positief blijven. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan." Marokko zit dit jaar in Groep C, waar ook titelverdediger Ivoorkust en Togo ingedeeld zijn. DR Congo is op papier de makkelijkste tegenstander in de groepsfase en alleen de bovenste twee ploegen kwalificeren zich voor de kwartfinale. Ook Juventus-verdediger Mehdi Benatia heeft de hoop nog niet opgegeven. "Het is nog niet voorbij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner