17.01.2017 19:07

Amrabat: "Heel teleurstellend voor Ziyech"

Hakim Ziyech controleert de bal met de borst tijdens het competitieduel Ajax - PSV (18-12-2016).
Hakim Ziyech controleert de bal met de borst tijdens het competitieduel Ajax - PSV (18-12-2016).

Nordin Amrabat begrijpt niet waarom Hakim Ziyech ontbreekt op de Afrika Cup. Bondscoach Hervé Renard besloot de middenvelder van Ajax niet op te nemen in de definitieve selectie van Marokko. De ploeg van Renard begon maandag aan het toernooi met een 1-0 nederlaag tegen DR Congo.

"Het is heel teleurstellend voor die jongen. Ik heb veel onzin over Hakim gelezen. Het klopt niet dat hij niet goed in de groep ligt en het klopt ook niet dat hij een grote mond heeft. Wat er dan wel is? Dat moet je de bondscoach vragen", vertelt Amrabat in gesprek met Voetbal International. Zelf moest de aanvaller van Watford verstek laten gaan vanwege blessureleed.

Amrabat probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van de discussie. Hij ontkent tegelijkertijd dat er sprake is van discriminatie. "De wedstrijdbesprekingen zijn in het Engels én in het Frans. Ik zit nu zes jaar bij de groep en merk niks van discriminatie. Ziyech is gewoon een van de jongens. Een vrolijke jongen bovendien. Ik weet niet waar het aan ligt."

Marokko komt op de Afrika Cup uit in groep C. Met Karim El Ahmadi in de basis verloor het van Congo, waardoor het nu onderaan staat. Ivoorkust en Togo speelden met 0-0 gelijk, waardoor de achterstand op de tweede plek een punt is. De eerste twee landen plaatsen zich voor de volgende ronde van het toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner