30.01.2017 21:32

Rentree Bale laat nog even op zich wachten

Gareth Bale staat voorlopig nog niet in het shirt van Real Madrid. De Welshman kampt sinds november met een enkelblessure en moest voor de kwetsuur zelfs onder het mes, maar een terugkeer in februari zoals de planning was, zit er niet in.

"Gareth zal wat langer moeten wachten tot hij weer kan spelen", stelde trainer Zinédine Zidana desgevraagd op een persconferentie. Voor Real Madrid zijn er ongunstigere periodes om Bale te missen, in de komende maand mist hij alleen de topwedstrijd tegen SSC Napoli, in de knock-outfase van de Champions League.

Verder speelt de Koninklijke in februari nog tegen Celta de Vigo, CA Osasuna, Espanyol, Valencia en Villarreal CF. De volgende topper in Spanje speelt Real Madrid pas in april, als het in een thuiswedstrijd Atlético Madrid ontvangt. In diezelfde maand staat ook het topduel met FC Barcelona op het programma.

Real Madrid is momenteel koploper in Spanje, afgelopen speelronde breidde het de voorsprong op FC Barcelona uit naar vier punten. Daarnaast heeft de ploeg nog een inhaalwedstrijd te spelen, als het eind februari wint van Valencia, wordt de voorsprong op de aartsrivaal uit Catalonië zeven punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner