01.02.2017 19:59

Lage premies Kameroen: "We verdienen meer"

De bondscoach van Kameroen vindt dat de premies die door de voetbalbond van het land zijn beloofd, niet passen bij de huidige prestaties van zijn spelers. Kameroen staat in de halve finale van de Afrika Cup tegenover Ghana.

Inmiddels kan de selectie van Kameroen per persoon een kleine vijftigduizend euro tegemoet zien. "De bedragen die mijn spelers krijgen, tonen een gebrek aan respect", is bondscoach Hugo Broos echter kritisch. Voor het begin van de Afrika Cup liet de voetbalbond van Kameroen weten dat de spelers 24.000 euro per persoon kregen voor deelname aan de Afrika Cup, overleven van de groepsfase leverde een speler 18.0000 euro op.

Het behalen van de halve finale werd echter beloond met 4.500 euro, iets wat Oscar, sinds zijn transfer naar China een zeer goedbetaalde speler in de voetbalwereld, in twee uur ruimschoots verdiend. "Ook over de premies voor onze trainersstaf zijn we niet tevreden. Het toont een gebrek aan respect. We hebben een enorme prestatie geleverd door zover te komen. Daarom verdienen we meer."

Kameroen en Ghana staan 2 februari tegenover elkaar, de winnaar speelt tegen Burkina Faso of Egypte. De finale van de Afrika Cup in Gabon wordt op 4 februari gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner